Hej och välkommen till 

Markus Gemstad, Redovisningskonsult

Har du ett mindre företag eller är egenkonsult som söker en redovisningskonsult som inte är riktigt som alla andra, som är fullt digitaliserad och har tid att lyssna och ge råd. Då har du kommit helt rätt!

Glass Buildings

IT är min grej

Jag har över 20 års erfarenhet av IT-branschen, bla som konsult, arkitekt och utvecklare. Jag känner till och förstår de utmaningar man som egenkonsult och mindre företag har. Därför väljer jag att fokusera mina redovisningskunskaper på att stötta andra småföretagare.

100% Digitaliserad

Tack vara mina djupa IT-kunskaper kan jag själv se till att all bokföring och redovisning är fullt digitaliserad. Detta innebär inte bara att allt material är digitalt utan även att utnyttja integrationer och automatiseringar så mycket det bara går.

Fokus på rådgivning

Tack vare förståelsen för IT och effektivt arbete blir det mer tid över åt det viktiga, nämligen att lyssna och ge råd. Det kan vara allt från tips på hur optimerar din och din företagsekonomi, planerar lön och pension och har mer pengar i kassan.

 
visma-eekonomi.png

Exempel på mina tjänster

 • Löpande bokföring och redovisning

 • Betalningar av leverantörsfakturor

 • Lönehantering

 • Momshantering

 • Utbildning i Visma eEkonomi

 • Bokslut och årsredovisning

 • Inkomstdeklaration och K10

 • IT-stöd vid integration mot bokföringssystem

 • Visma eEkonomi Smart som webb och mobilapp

 • Visma Scanner mobilapp

 • Visma Ekonomiöversikt webb, se ditt resultat löpande

 • Rådgivning fysiskt, via telefon eller virtuellt via tex Zoom eller Google Meet (som du kan boka enkelt här på webben)

 • Integrationsmöjligheter med Visma eEkonomi

 

PRISER

Egenkonsulten/frilansaren
 

Den egna konsulten, tex utvecklare, projektledaren, marknadsförare och alla andra frilansare.

 

Fast pris från
2 495 kr/mån

 

Det mindre företaget


För det mindre företaget med en eller ett par anställda.

Fast pris från
2 495 kr/mån

Tillägg från
1 495 kr/mån per delägare
995 kr/mån per anställd

 

Privatekonomi

Stöd och coachning kring din privatekonomi.

695 kr/timme

Övrigt


695 kr/timme

Saknar du något? Ta kontakt med mig så löser vi det.

 

 

Vad gör jag?


Uppstart
Överför din tidigare redovisning till Visma eEkonomi samt sätter upp automatiska kopplingar mot bank och eventuella andra tjänster. Denna del sker mot löpande räkning.


Löpande bokföring och redovisning
Löpande registrerar och därmed kategoriserar alla inköp och försäljningar, tex fakturor och kvitton. På så vis redovisas alla affärshändelser (ekonomiska händelser) i företaget. Kvitton och leverantörsfakturor skickar du in digitalt antingen via appen Visma Scanner eller e-post.


Betalningar av leverantörsfakturor
Efter att du skickat in och godkänt (attesterat) dina leverantörsfakturor lägger jag upp betalningar hos din bank.

 

Löpande avstämning
Tex stämmer av att bank- och skattekonto har rätt saldon och att alla transaktioner är bokförda, att momskonton stämmer överens med försäljning och inköp.

 

Lönehantering
Räknar ut, bokför och betalar ut lön. Lämnar in arbetsgivardeklaration och betalar in löneskatt och arbetsgivaravgift till Skatteverket.


Momshantering
Stämmar av ingående och utgående moms, lämnar in momsdeklaration (per månad, halvår eller årsvis), betalar in eventuell överskjutande utgående moms och bokför momsredovisning.

 

Utbildning i Visma eEkonomi
Jag ger dig utbildning och hjälp så att du kan själv effektivt kan sköta dina kundfakturor i Visma eEkonomi.

 

Bolagsskatt
Betalar in och deklarerar bolagets vinstskatt samt betalar in preliminärskatt. Preliminärskatt är uppskattad bolagsskatt som betalas in i förskott, görs en gång per månad

 

Skatteplanering

Hjälper dig balansera uttag av pengar från företaget så att inte onödiga skattekostnader uppstår. Tex genom att ta ut lagom mycket lön för optimal pension och allmän sjukförsäkring och övriga uttag som lågbeskattad utdelning.

 

Bokslut och årsredovisning
Avslutar först årets löpande bokföring, stämmer av bokföringskonton, planerar och räknar ut bokslutsdispositioner, tar fram resultat- och balansräkning. Tar sedan fram förslag till årsredovisning inklusive noter. Förvaltningsberättelse skriver du med min hjälp innan vi skickar in årsredovisningen till Bolagsverket digitalt.

 

Inkomstdeklaration och K10
Lämnar in inkomstdeklaration för företag och stötta dig som delägare i inlämnande av K10-blankett. K10 är kopplat till dig som privatperson och görs för att du ska kunna ta ut lågbeskattad utdelning från ditt företag.

 

Ekonomisk rådgivning
Har regelbundna möten med dig för stöd, tips och råd hur du ska planera både din ekonomiska framtid i ditt företag och, om du vill, din privatekonomi. Tex pension, sparande, investerande, lönsamma effektiviseringar och optimeringar.


IT-stöd vid integration mot bokföringssystem
Jag övervakar, tipsar, och hjälper dig sätta upp integrationer från andra system mot Visma eEkonomi (där det finns stöd). Tex automatisk bankkoppling, tidrapportering, händelsebaserad integration mot tex Gmail, Trello och Slack via integrationstjänsten Zapier.

 

Vad sköter du?
 

Skickar in/godkänner leverantörsfakturor
Du skickar in dina leverantörsfakturor till mig digitalt. Efter att jag registrerat dom godkänner (attesterar) du. Min strävan är att ha alla fakturor ska gå antingen som e-faktura eller autogiro för full digitalisering och minsta möjliga arbete för dig.

 

Kundfakturor
Du skapar kundfakturor och skickar till kund. Jag håller dig underrättad om de inte blir betalda i tid så att du kan driva frågan mot kunden. Utbildning för hantering av kundfakturor i Visma eEkonomi får du av mig, jag släpper inte förrän du känner dig bekväm.

 
 
Markus Gemstad porträtt.jpg

OM Mig

Jag är en IT-nörd, en ekonominörd, en stilnörd, en resenörd och en film- och spelnörd. Jag älskar att förlora mig i ekonomiska kalkyler i Excel, svåra problemlösningar i kod och design och djupa historier i spel och film.

Under största delen av mitt yrkesverksamma liv har jag arbetat som konsult i alla dess former. Min karriär började som webbutvecklare för att sedan utvecklas och förändras till arkitekt och förvaltare. Har arbetat och upplevt alla olika former av bolag, kommuner och landsting.

Jag lägger stor stolthet i att arbeta strukturerat, smart och effektivt. Jag lägger gärna ner mycket tid idag för att effektivisera istället för att göra samma ska om och om igen.

 

Redan som barn satt jag med tio-lapparna och räknade på hur lång tid det skulle ta att spara in till det där Lego-slottet. Detta privatekonomiska intresse har bestått och har idag övergått till egna privata investeringar och en affärsidé i form av appen Myntmo.
 

Glass Buildings

Kontakt

Adress

Myntmo AB

Bergtallsvägen 20

125 60 Älvsjö

Org.nr. 559089-4993

©2021 Myntmo AB